DEMOKRATİK KONGO CUMHURİYETİ'NİN DOĞAL PARKLARI

Demokratik Kongo Cumhuriyeti  Afrika’nın, hatta dünyanın önemli ülkelerden birisidir. 2.345.410 km2 yüzlöçümü ile Afrika’da ikinci büyük ülke sayılmaktadır.




Demokratik Kongo Cumhuriyeti çeşitli sektörde aktif olan bir ülkedir. Önemli sektörlerinden birisi de turizm. Kongo , çesitli turizm türlerin potensiyeline sahiptir. Bütün bölgelerde ve illerde yaban hayatı, bikti örtüsü, hidrografine ilişkin  olarak sayısız turizm ürünleri bulunmaktadır.Ülkenin çoğu ekonomik geliri turizm sektöründen kaynaklanır. 

Demokratik kongo Cumhuriyeti sekiz tane doğal parka sahiptir. Bu parkları kendileri çeşitli hayvan türü barındırmaktadır. Aşağıda Demokratik Kongo Cumhuriyetinin doğal parklar listenmektedir:

  •   VİRUNGA PARKİ

     Ülkenin doğusunda yer almaktadır. 1925 yılından kurulmuş ve 1979 yılında biolojik çeşitliliğinden UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilmiştir. Virunga parkinda maymun, aslan, Afrika fili, okapi gibi çeşitli hayvanları yaşamaktadır.


  • GARAMBA PARKİ
     5000 km2 uzunuyla 1928’da kuruldu. Parkın en önemli olan hayvan da beyaz gerdedan, bunun dışından fil, zürafa ve bufalo gibi havyanlar sahiptir. 1980 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilmiştir.

  • KAHUZİ-BİEGA PARKİ
    Üç il kapsayan ( Güney Kivu, Kuzey Kivu ve Maniema) ve kivu gölünün batısında yer alan bir parktir. 1970 yılında  kurulması ile birlikte günümüzde dağ gorillerin son nesileri sahiptir. 1980 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilmiştir.


  •  KUNDELUNGU PARKİ
     1970’ta kurulmuş ve ülkenin kuzeydoğusunda yar almaktadır. Zebra, aslan, mavi maymun hayvanlar yaşamaktadır. 

  •    MAİKO PARKİ
     Ülkenin üç önemli hayvalar barındırmaktadir. Bunlar ise goril, okapi ve Kongo tavuskuşu.

  •      MANGROVES
     768 km2 uzunu ile 1992 yılında kurulmuş. Mangroves parki ülkenin batısında yer alır. Maymun, timsah, yılan vb hayan türleri barındırmaktadır.

  • SALONGA
     ülkenin en büyük parki ve dünyada Kanada’nın wood Buffalo parktan sonra sıra ikinci sayılmaktadır. 1984 yılında UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilmiştir.

  • UPEMBA
     1730 km2 uzunu ile Upemba parki Katanga ilinde yer almktadır. Ülke çapında Zebralar görülebelecek tek yeridir.














Commentaires