KONGO'YA YENİ BAKIŞ

Çoğu insan yatırım ve girişimcilik açısında Afrika’ya olumsuz bir gözle bakmaktadır. Bu tutum, Afrıka ülkeleri ve özellikle Kongo tarih boyunca yaşadığı karanlık hikayesinden kaynaklanır.
Bir yatırımcı veya girişimci olarak, muhtemelen Kongo’da yatırım
yapmak üzere hangi fırsatlar, imkanlar ve avantajlar gibi olduğunu araştırdınız. Fakat çoğu zaman olumsuz bilgiler elinize ulaşıp motivasyonunuzu kaybetmiştiniz. Internette, kitaplarda, dergilerde veya raporlarda okuduğunuz olumsuz bilgileri, bir yanda uzun süreli bir araştırma sonuçları olabilir. Diğer yanda da bazıların bilgileri güncellenmemiş durumdadır.

Son 5 yıldan itibaren, Kongo ekonomisi hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Özellike yatırım ve girişimcilik sektöründe hem ülke çapında hem de ülke dışında çok sayıda yatırımcılar ve girişimcilerin ihtiyaçları duyulmaktadır. 




Bu makalede, güncel bilgiler sayarak Kongo’da yatırım yapmak üzere  size hiç duymadığınız  ya da bilmediğiniz birkaç yatırım imkan ve  avantajları sunuyoruz.
                                                      Kongo potensiyelleri

  • Demokratik kongo cumhriyeti doğal kaynaklar bakımından dünyanın en zengin ülkelerinden biridir. Elmas ve altının yanı sıra stratejik önemi haiz koltan uranyum gibi madenlere, akarsular bakımından ise dünyanın en büyük havzalarından birine sahiptir ve orman ürünleri önemli gelir sağlamaktadır.
  • Ekilebilcek 80 milyon hektar toprak sahiptir. Bundan şu ana kara sadece %10’ü kullanılmaktadır.
  • Kongo’nun orta kesimleri, özellikle Doğu kasai bölgesi, dünyanın en büyük endustriyel elmas rezervlerine sahiptir.
  • Tropik sularla dolu bir ülke olan Kongo’da elektrik sektörü büyük bir potensiyel (100,000 megawatt, dünyanın %13’ü kadar) arz etmektedir
  • Baykal gölünden sonra dünyanın ikinci hidrolik rezervi (ihtiyat) sahiptir vb…

 Elmas
 Altın

 Bakır

 Koltan

Yatırm ve girişimcilik avantajları

  • Kazançlar ve karların vergi muafiyeti;
  • Yatırım projesinde inşa edilen ve edilmeyen alanlara arazi vergi muafiyet;
  • Gereçler ve diğer malzemelerin ithalat muafiyeti;
  • Mamulların ihracat muafiyeti;  
  • Şirketin kurulmasına ve sermaye artımında orantılı hak muafiyeti gibi birçok avantajları vardır.   
Güven


Kongo MİGA (Multilateral Investment Guarantee Agency), OHADA (Organisation pour l’Harmonisation en Afrique du Droit des Affaires), CİRDİ ve ACA gibi uluslararası kurumlarda üye olduğu için, yatırımcılar politik riskler ve iç savaşlara karşı teminat etmektedir.

Bu seçtiğimiz bazı güncel bilgiler, Kongo'da yatırım yapmak üzere motivazyonunuzu yineden canlandırmak amacıyla sunduk. Gördüğünüz gibi kongo'da yatırım yaptığınızda her alanda hiçbir kaybınız olamayacağı hatırlamak gerekir. Kong'da yatırım yapmak, geleceğiniz için yatırım yapmak demektir.
Kongo'da Yatırım yapmak üzere size verecek çok bilgiler vardır, bunun için sosyal medyada bizi takip edin, yorum veya sorularınız varsa iletişim formunda veya yorum kutusunda yazıp bizimle ilteşim kurabilirsiniz.

Commentaires